Neuropsykiatrisk utredning

Här på Moment Psykologi är vårt mål att så tidigt som möjligt erbjuda rätt insatser för psykisk hälsa för resten av livet. För oss är det viktigt att bemöta varje person med omtanke och utgå ifrån det individuella behovet genom hela utredningen. Vi vill alltid vara säkra på att bidra till en positiv och beständig förändring.  Därför arbetar vi utifrån vetenskapligt förankrade metoder och följer alltid upp resultaten med varje patient.

ADHD/ADD/Autism och psykiatriskt mående

Moment har Regionavtal för neuropsykiatriska utredningar av barn, ungdomar och vuxna. Vi hälsar både barn och vuxna från hela landet välkomna till oss för utredning. Remisskrav gäller generellt. Därutöver gäller din hemregions särskilda remissregler. Läs mer här om reglerna i Sveriges 21 Regioner här.

Våra mottagningar ligger centralt i Malmö och Stockholm. Vården är regionfinansierad  och vanlig patientavgift tillämpas (0 kr för barn, 300 kr per besök för vuxna. Frikort gäller).

Vem kan komma till Moment?

Du som står uppsatt på en väntelista för neuropsykiatrisk utredning inom BUP, psykiatrin eller habiliteringen kan komma till oss. Du behöver då en remiss för att komma till oss.

Du som är vårdpersonal: Läs mer om hur man skickar remiss till oss här!

Du som inte vill vänta eller inte kan få en remiss till oss, kan välja att bekosta utredningen privat. Läs mer om hur våra specialister kan hjälpa dig som privatklient här!