Rådgivning och psykoterapi för barn och unga i Stockholm

Vem kan boka?

Du är välkommen att boka tid för fysiskt besök eller videobesök för ditt barn – barn och ungdomar tillhörandes Vasastans HLM Praktikertjänst, Familjeläkargruppen Odenplans HLM eller Hötorgets vårdcentral är välkomna till oss.

Är du 16 år eller mer är du välkommen att boka själv. När du som förälder söker för ett barn som är 0-8 år vill vi att ni föräldrar kommer själva (utan barnet) till första besöket.

Bokning görs via telefon eller via vår webbokning nedan. Om-/avbokning görs på telefon 08-533 315 43.

Om du har svårt att hitta en tid, vänligen gå via en annan vårdcentral alt Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning med första linjens psykiatri uppdrag.

Vad kostar det?

Besöken är kostnadsfria för barn och ungdomar i åldrarna 6-17 år.  Vid uteblivande eller sent återbud debiteras patientavgift (400 kr). Läs mer om vad som gäller dig som är vuxen eller vill gå hos oss privat.

Vad kan jag få hjälp med?

Du kan få hjälp med allt från nedstämdhet, stress och oro till ilska och sömnsvårigheter. Föräldrar kan också få egen rådgivning.

Videomöte eller fysiskt möte

För barn 6-17 år, finns möjlighet att boka videomöte. Du kan enkelt och tryggt få en konsultation även om du befinner dig i hemmet, på resa eller på arbetsplatsen, via dator, läsplatta eller smartphone. Mötet sker säkert i ett krypterat videosamtal. Vi börjar alltid med en bedömning som sedan leder vidare till rådgivning eller behandling.

För besök på vår mottagning, är du välkommen till Drottninggatan 99 i Stockholm. Läs mer om öppettider, kontaktuppgifter och karta.

Bokningsregler

  • En inbokad tid kan om- eller avbokas fram till 24 timmar innan besöket helt utan kostnad
  • P g a Covid-19 uppmanas alla med förkylningssymtom att inte komma till mottagningen, kontakta oss så hjälper vi till boka om besöket eller boka om till digitalt besök (ingen avgift)
  • Besöken är kostnadsfria för barn och ungdomar
  • Vid uteblivande eller sent återbud debiteras patientavgift (400 kr)
  • Om-/avbokning görs på telefon 08-533 315 43